Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  De rode ziel

  Dit is precies de situatie die veel mensen uit het westen radeloos maakt, aangezien zij geneigd zijn om elke werkelijkheid zo te behandelen als deze hun toeschijnt te zijn: doorzichtig, leesbaar en logisch. Met zo’n filosofie raakt de westerse mens die in de sovjetwereld terechtkomt elk ogenblik de vaste grond onder zijn voeten kwijt, tot iemand hem duidelijk maakt dat de werkelijkheid die hij ziet, beslist niet de enige is en zeer zeker evenmin de belangrijkste, dat hier een veelheid van sterk uiteenlopende werkelijkheden bestaat, die in een monsterlijke en onontwarbare knoop met elkaar zijn verstrengeld, en dat de essentie van deze knoop is dat hij vele vormen van logica bezit: een zonderlinge versmelting van de tegenstrijdigste logische systemen, die door hen die ervan uitgaan dat er maar één logica bestaat, ten onrechte vaak onlogisch of a-logisch wordt genoemd. BRON Imperium: Ondergang van een Wereldrijk van R. Kapuscinski
   

  JESSICA GORTER
  Jessica Gorter studeerde regie documentaire en montage aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als zelfstandig filmmaker. 
  Zij regisseerde en draaide onder meer de documentaires Piter (een intiem stadsportret van St. Petersburg), No Goods Today en Ferryman across the Volga. Haar films worden veelvuldig in binnen- en buitenland vertoond.
  Haar film 900 Dagen, over het beleg van Leningrad, is meermaals bekroond onder meer in Nederland (beste Nederlandse documentaire op IDFA) en Rusland (op het ARTDOCFEST in Moskou). De film kreeg ook een Gouden Kalf-nominatie. 
  Naast haar eigen producties werkt ze als regisseur en cameravrouw voor programma’s van de NTR, VPRO en HUMAN en geeft ze les aan filmstudenten.
  JESSICA GORTER
  regisseur
   

  Jessica Gorter regisseerde en produceerde verscheidene documentaires. Haar films zijn in binnen- en buitenland op filmfestivals en televisie vertoond. Haar film 900 Dagen (2011) werd de Beste Nederlandse film van IDFA 2011.
  De rode ziel is geselecteerd voor IDFA Competition for Feature-length Documentary en IDFA Competition for Dutch Documentary.

  JESSICA GORTER zal de film inleiden en na afloop geeft antwoorden op al uw vragen.

  Trailer

  Aanvullende informatie

  • Land: Nederland
  • IMDb: 7.1
  • Genre: Documentaire
  • Regisseur: Jessica Gorter
  • Release: donderdag, 23 november 2017
  • Lable: Hot
  • Filmduur: 90 min
  • Taal: Russisch, Nederlands ondertiteld
  • Beschrijving:

   Inhoudelijk gezien vertelt De rode ziel door waar 900 Dagen ophoudt. De film wil laten zien hoe de eerste generatie omgaat met hun trauma’s en de rol die hun overheid daarin speelt. En daarnaast ook welke invloed dit heeft op de volgende generaties en hoe zich dit in het huidige Rusland manifesteert.

  • in Blinibioscoop: zondag, 17 december 2017

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.