Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  MISSIE EN VISIE 

  Sinds de uitvinding van het bewegend beeld heeft film mensen intens geboeid en is het een populaire kunstvorm geworden. Eigenlijk geldt hetzelfde een beetje voor Rusland. Want of je het land nu een warm hart toedraagt of juist niet: het heeft mensen geraakt, leeggezogen, verrijkt en verrast. Het heeft volkeren kleur gegeven, gehersenspoeld, een identiteit gegeven en soms ook ontnomen. Het heeft, kortom, een cultuur voortgebracht die mensen wereldwijd heeft geboeid en dat nog altijd doet.

  De BliniBioscoop in Rotterdam brengt filmkunst en Rusland samen en tracht mensen op die manier bekend te maken met de politieke, culturele en economische nalatenschap van de voormalige Sovjet-Unie en eigentijdse ontwikkelingen binnen de internationale betrekkingen. Sinds 2009 openen wij iedere derde zondag van de maand onze deuren voor filmliefhebbers en eenieder die geïnteresseerd is in het heden en verleden van Rusland. Vertoonde films of documentaires zijn meestal gekoppeld aan een specifiek thema met betrekking tot Rusland en de overige post-Sovjetstaten, bijvoorbeeld een feestdag, actualiteiten of een cultureel onderwerp.

  Om 14:30 openen wij onze deuren en om 15:00 start er een filmvertoning. Aansluitend volgt hierop een debat, lezing of paneldiscussie geleid door deskundigen uit het veld. Hierbij kun je denken aan ondernemers, academici, journalisten, ambassadeurs en studenten, maar ook filmliefhebbers en fanatieke reizigers. Omstreeks 18:00 wordt de bijeenkomst afgesloten onder het genot van blini (Russische pannenkoeken) en is er ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen, te netwerken en kennis uit te wisselen.

  De BliniBioscoop is gevestigd in Het Klooster op de Ruivenstraat 81 te Rotterdam.

  Entreekosten bedragen € 15,00 (blini inbegrepen). Rotterdampashouders krijgen 50% korting. Heb je vrienden die geïnteresseerd zijn in onze thema's? Attendeer ze gerust op de Blinibioscoop!
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  De BLINIBIOSCOOP is een in 2009 opgericht project van vereniging COVOR.
  Wij ontvangen geen subsidie: onze evenementen worden bekostigd met sponsorbijdragen en het heffen van entreegelden. Dit alles zonder winstoogmerk.

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.