Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  • augustus 21, 2019

  Kom op 16 september naar een bijzondere locatie voor een speciale programma om samen met ons 10 jaar Blinibioscoop te vieren. 

  Al tien jaar brengt de Blinibioscoop een diversiteit aan mensen uit alle windrichtingen samen met als doel het bespreken, bestuderen en debatteren van de voormalige Sovjetunie. Middels onze bijeenkomsten brengen wij mensen samen, creëren we onderling begrip, stellen we het nieuws aan de kaak, duiden we specifieke onderwerpen.

  Zo hebben wij onder andere de films “900 dagen”, “De rode ziel”, “Carnaval nacht”, “Honden hart” vertoond. De afgelopen tien jaar zijn bij ons vele sprekers te gast geweest uit een variëteit aan beroepen. Hierbij valt te denken aan journalisten, academici, kunstenaars, ambassadeurs, schrijvers, film-en documentairemakers en andere professionals. Een volledige lijst van onze gastsprekers is te vinden op de site van de Blinbioscoop achter “GASTSPREKERS”.
  Allen hebben zij onze bezoekers bekend gemaakt met mooie en soms minder mooie ervaringen en daarmee vooroordelen weggenomen (en soms helaas bevestigd).

  Na tien jaar staan wij aan de vooravond van ons jubileum en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.
  Op 16 september opent de Blinibioscoop het 11-e seizoen op een bijzondere locatie: Het Huis van Europa te Den Haag. En onze programma zal ook niet minder bijzonder zijn met literatuur, muziek, film, discussie, tentoonstelling en veel meer.

  Laatste jaren hebben wij bj de Blinibioscoop veel onderwerpen over Oekraine besproken: oorlog, referendum, conflicten etc. Heel belangrijke thema's, maar voor deze bijzondere dag willen wij iets anders bespreken - literatuur.
  Tobias Wals heeft een boek vertaald van Serhi Zjadan - de beste Oekraïense schrijver van dit moment. "Vorosjylovhrad" is een humoreske en zwartgallige roman, die zich afspeelt rondom een garage in Oost-Oekraïne kort na 2000. Aanwezig zijn veel drank, (mensen)smokkelaars, naar liefde snakkende vrouwen en agressieve mannen.
  Tobias komt om zijn vertaling voor te stellen en de gasten krijgen de mogelijkheid dat boek aan te schaffen.

  Wij vergeten ook niet dat films bij ons centraal staan. En voor deze bijzondere dag hebben wij ook een bijzondere film. In Praag gefilmd, neemt 'The Art of the Symphony’ ons mee vanuit een studio met live schilderijen naar symfonieën van Sjostakovitsj, via archiefbeelden van Praag tijdens het Sovjet regime, naar locaties van voormalige communistische monumenten. Langs deze weg komt het hoofdthema van de film in beeld - vrijheid van onderdrukking - waarbij het meer gaat om een humanitair dan een politiek standpunt.
  De documentaire wordt gevolgd door een panel discussie en Q&A. Maryleen Schiltkamp gaat in gesprek met Olga de Kort (Musicologe, muziekjournaliste), Tony van der Togt (Associate Fellow Clingendael Institute) en Alan Mercer ( Director DSCH Films).
  De film is in het Engels gesproken en in het Nederlands ondertiteld. De paneldiscussie zal in het Engels plaatsvinden.

  Wij sluiten deze bijzondere middag ook in stijl met een tentoonstelling van de live-schilderijen gemaakt en gefilmd voor ‘The Art of the Symphony’, presentaties van ambassades en natuurlijk met onze beroemde pannenkoeken.

  Graag nodigen wij iedereen uit om deze bijzondere middag met ons te delen.

  Vergeet niet zich aan te melden via filmpagina, want er wordt tot Het huis van Europa alleen volgens de gastenlijst toegang verschaft. Ook ID's worden gecontroleerd wegens veiligheidseisen daar.

   

   

  Andere artikelen

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.