Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  1939

  1939

  90 min.

  Documentaire

  • Regisseur: Inna & Andrej Kurochkin
  • Release: donderdag, 24 oktober 2019
  • Taal: Russisch gesproken, Engels ondertiteld
  • in Blinibioscoop: zondag, 23 februari 2020
  • Adres: Ruivenstraat 81, 3036 DD Rotterdam
  • Tijd: Filmmiddag begint om 15.00 uur. Inloop va 14.30 uur.
  • Toegangsprijs: gratis met Club Card incl. onbeperkt pannenkoeken (zolang de voorraad strekt)
  Wanneer er in de samenleving geen reactie is op machtsmisbruik, leidt dit tot rampzalige gevolgen. Russische propagandisten herschrijven de geschiedenis en keren opnieuw terug naar de 'historische waarheid', naar de mythen over de oorlog die gecreëerd werden door de Sovjetmanipulators. Villa Tugendhat Hoe kon het gebeuren dat de Duitse samenleving van geschoolde mensen met veel grote filosofen, het gevaarlijke virus niet onmiddellijk herkende, wat leidde tot zulke onmenselijke gevolgen als de "definitieve oplossing van de Joodse kwestie" in 1942? Aan de hand van het voorbeeld van de grote Duitse architect-modernist Ludwig Mies van der Rohe, de directeur van de beroemde Bauhaus-school en zijn klanten, succesvolle joodse industriëlen Greta en Fritz Tugendhat, zullen we laten zien hoe de ineenstorting inhaalt als je de symptomen niet vanaf het begin weerstaat. "Kunnen herhalen" Vytautas Landsbergis, die in 1989 alleen met het Sovjetmonster vocht, vertelt hoe de samenzwering van Hitler en Stalin over de herverdeling van de wereld plaatsvond op 23 augustus 1939. "Rampen in de lucht" Omdat het Kremlin het belang van de kunstenaar als de stem van de publieke opinie goed begrijpt, wordt deze taak al 20 jaar effectief uitgevoerd. De loyaliteit van kunstenaars werd gekocht - met geld, podia voor uitvoeringen, de mogelijkheid om in het openbaar en in de uitzendingen te zijn, allemaal op dezelfde manier waarop Goebbels hardnekkig tekeer ging tegen 'degeneratieve', aanstootgevende kunst. En deze "sterren" van theater, bioscoop, artiesten en muzikanten, grote regisseurs en populaire acteurs leveren diensten in de beste tradities van de maffia en dekken de misdaden van het regime.

  Deze filmmiddag is al geweest Reserveren is niet meer mogelijk.

   
  Delen

  Panelleden

  INNA & ANDREJ KUROCHKIN
  INNA & ANDREJ KUROCHKIN
  Sinds 2010 onderzoeken Inna en Andrei Kurochkin de Praagse periode van Marina Tsvetaeva en hebben ze een gids gepubliceerd over plaatsen die verband houden met Marina Tsvetaeva in Tsjechië. Na de gebeurtenissen van 2014 in Oekraïne, starten ze met hun eigen productiebedrijf van videocontent om Kremlin-propaganda tegen te gaan. Ze zijn de auteurs van de documentaire Fake News (13 series), Semantic War, 1939. Hun films werden getoond op de kanalen Current Time (Radio Liberty & Voice of America), OstWest Duitsland, Belsat (Polen, Wit-Rusland), TOK TV Georgia, ATV Oekraïne
   

  Moderator

  HENK KERN
  HENK KERN
  is als UD verbonden aan de opleidingen Geschiedenis en Russische Studies van de Universiteit Leiden. Hij geeft onderwijs over de politieke en sociale geschiedenis van Rusland en de Sovjetunie.

  Andere vertoningen

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.