Blinibioscoop is niet-commercieel, onafhankelijk en voor iedereen. Dat is enkel mogelijk door de steun van onze bezoekers en donateurs.Steun ons Wij hebben jouw steun hard nodig!
  Films, lezingen en debatten over post-Sovjetstaten. Elke derde zondag van de maand.

   

  The Man Who Was Too Free

  The Man Who Was Too Free

  126 min.
  7.0

  Documentaire

  • Regisseur: Vera Krichevskaya
  • Release: zaterdag, 03 december 2016
  • Taal: Russisch gesproken, Engels ondertiteld
  • in Blinibioscoop: zondag, 18 februari 2018
  • Tijd: Filmmiddag begint om 15.00 uur. Inloop va 14.30 uur.
  • Toegangsprijs: € 8,00 incl. onbeperkt pannenkoeken (zolang de voorraad strekt)
  Het leven en het lot van Boris Nemtsov zijn onlosmakelijk verweven met de geschiedenis van Rusland in de afgelopen 25 jaar. De film begint in de jaren negentig, toen Nemtsov werd gezien als een mogelijke toekomstige president van het land, en eindigt in februari 2015 met zijn moord op de Moskvoretsky-brug tegenover het Kremlin terwijl hij oppositieleider was. Nemtsov was de enige Russische politieke figuur die zowel in de jaren negentig, met zijn vrije pers, politieke machtsstrijd en lage gasprijzen, als in de jaren 2000, een periode van stabiliteit, economische groei, censuur en de val van politieke concurrentie, straalde. Regisseur Vera Krichevskaya en journalist Mikhail Fishman hebben de volledige politieke biografie van Boris Nemtsov in deze documentaire verwerkt. De belangrijkste gebeurtenissen in de Russische moderne geschiedenis en de rol van Nemtsov daarin worden besproken door zijn vrienden, collega's, familieleden en collega-politici.

  Deze filmmiddag is al geweest Reserveren is niet meer mogelijk.

   
  Delen

  Nederlandse premiere van een bekroonde documentaire over de vermoordde oppositieleider Boris Nemtsov.

  Na de film gaat Jelger Groeneveld in gesprek met Tony van der Togt over de politieke situatie in Rusland en Europa in het algemeen, en Nederland in het bijzonder. Een onderwerp dat de revue zal passeren is bijvoorbeeld nepnieuws en de manier waarop dat verkiezingen kan beïnvloeden of beïnvloed heeft.

  TONY VAN DER TOGT
  TONY VAN DER TOGT
  is Policy Advisor to The Dutch Ministry of Foreign Affairs. In the past, he was, among others, Consul-General in St Petersburg, Head Eastern Europe and Central Asia Division and OSCE Advisor at the Dutch Ministry of Foreign Affairs, Senior Research Fellow Russian Foreign Policy and EU-Russia relations at the Netherlands Institute of International Affairs Clingendael.
  JELGER GROENEVELD
  JELGER GROENEVELD
  is an independent analyst on East European (geo)political developments, mostly regarding the South Caucasus and Russia. Analyses have been published by the Georgian Institute of Politics. Since 2015 he is a board member in international divisions of D66.
   

  Andere vertoningen

  Nieuwsbrief

  Altijd op de hoogte van filmmiddagen? Schrijft u in voor onze nieuwsbrief.
  captcha 

  Laatste BLOGBERICHTEN

  Zwarte Muil (Recensie)

  januari 11, 2020

  Opening 11-e seizoen

  augustus 21, 2019

  Speciale vertoning

  maart 13, 2019

  Met dank aan

  Copyright © 2019 Blinibioscoop. All Rights Reserved.