social bookmarks
facebook
twitter

Who is mr. Putin?

documentaire
Datum: 19 november 2017 15:00 - 18:00

Op basis van onderzoeken door de onafhankelijke journalisten Anastasia Kirilenko en Vladimir Ivanidze, documenteert de film de oorsprong van de prive-rijkdom van de Russische president Vladimir Poetin en zijn daaropvolgende komst tot macht.

De film wordt door deskundigen geprezen voor de wijze waarop wordt aangetoond hoe de opkomst van Poetin tot aan het Russische presidentschap wordt verklaard: uit een alliantie die hij in de vroege jaren negentig sloot tussen vrienden uit de KGB van Leningrad en bepaalde maffia-groepen.

De film "Who is Mr. Putin?" werd in december 2015 vrijgegeven en is wereldwijd alleen al door meer dan 2 miljoen Russischsprekenden bekeken.

Regisseur - Valery Balayan

Gesproken - Russisch, Engels
Ondertiteld - Engels

LET OP! Exclusief in BLINIBIOSCOOP het gesprek van Anastasia Kirilenko met een Japanner uit de Yakuza-familie (Japanse maffia) Kinichi Kamiyasu. Kamiyasu Kinichi was in de jaren 90 de rechtstreekse ontvanger van het "zwart geld" van zogenaamde "gemeentelijke casino's" in St. Petersburg.
Deze interview is niet in de film opgenomen.

De filmvertoning wordt gevolgd door een lezing van Isa Yusibov - onafhankelijke Eurasia-analist.
Het thema van deze middag zal verder zijn "Verkiezingen in Rusland: politieke concurrentie of een tragikomedie”.
 
De presidentsverkiezingen in Rusland zijn op 4 maart volgend jaar. Welke kandidaten zijn er in de race? Waar komen ze vandaan, hoe voeren ze campagne en – belangrijk – maken ze kans? De gasten krijgen inzichten over dit interessante onderwerp en kunnen vragen stellen.


ISA YSIBOV  is an independent Eurasia analyst whose geopolitical analyses touching upon Russian foreign policy amongst others have been published by the Clingendael Institute. In 2014 he ran for the European Parliament on behalf of D66 in the Netherlands. 


  

 

 

 

Toegangsprijs
€ 7,50
Adres
Oostmaaslaan 950 te Rotterdam

 

Kaart


 
2018  BLINIBIOSCOOP  is tot stand gekomen in samenwerking met COVOR, Podium O950, Leidsfilmfestival, De Tijger produkties.